PŘED ODLETEM | Zdeněk Houštecký a Michal Tomič | SK Slavia Praha
Více

PŘED ODLETEM | Zdeněk Houštecký a Michal Tomič

Sešívaní vyrazili do Košic, kde je čeká odveta třetího předkola kvalifikace #UEL s Dnipro-1. Do zápasu si vezou náskok 3:0.

„Tříbrankový náskok je super. Víme, jak je to důležité. Je to takový klidný polštář, ale nemůžeme nic podcenit. Podobnou zkušenost jsme měli s Panathinaikosem, kdy jsme vyhráli 2:0 a cítili, že jsme měli dát i třetí gól. Když se domácí tým chytne brzy nějaký gólem, tak 3:0 je už dostatečný polštář na to, abychom měli v hlavách postup,“ věří asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Máme skvělý výsledek do odvety, ale může to být jiný zápas. Musíme se na něj dobře připravit a zužitkovat výsledek z domácího zápasu,“ říká Michal Tomič.

Utkání se odehraje v nedávno otevřené Košické futbalové aréně.
„Jarda Köstl už se tam byl podívat na zápas s Panathinaikosem. Co jsme viděli z videí, tak stadion ještě není dodělaný, ale určitě je to příjemné prostředí s dobrým trávníkem. Máme zprávy, že tam pojede hodně našich fanoušků. Těšíme se na to a věříme, že to společně proměníme v postup,“ doufá Houštecký.

„Velmi se těšíme. Je to nově postavený stadion, co mám informace od bývalých spoluhráčů, tak by měla být připravena top tráva. Přijde nás podpořit spousta fanoušků a věřím, že nám vytvoří domácí atmosféru,“ chválí pravý obránce Slavie.

Na východ Slovenska se vlakem chystá spousta slávistických příznivců.
„Neskutečné. Připravují nám domácí prostředí na každém zápase. Jsou dvanáctým hráčem, který nás žene dopředu,“ chválí Michal Tomič.

„Je to super, v každém venkovním zápase se teď cítíme jako doma. Nesmírně si toho vážíme, patří jim za to velký dík,“ dodává asistent trenéra.

V jakém složení odletí tým?
„Neodletí Igoh Ogbu, který dostal červenou kartu. Uvidíme, jak to bude s Conradem a Lingym. Po tréninku se rozhodne, jestli se přidají k týmu nebo zůstanou doma,“ uzavírá Zdeněk Houštecký.

Aktuálně

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Hvězdné přání. Láska nezná hranice

10. 5. 2024
Ivo, oddaný fanoušek Slavie a pečující manžel, jehož životní příběh symbolizuje láska a odhodlání. Už více než čtvrt století se Ivo stará o manželku trpící ALS. Díky projektu „Hvězdných přání“ mohl i s manželkou strávit nezapomenutelný den plný fotbalových emocí a vzájemné podpory.

Další články